2011. szeptember 29., csütörtök

Winter is coming

Befejeztem kedden a Kardok viharát, szerda reggel kinézve a koli ablakán pedig ez a látvány fogadott: 


A suliba érve az "írott nyelv" tanárnő ide-oda rohangálva közölte, hogy óra helyett bemegyünk a belvárosba. Így hát fölkerekedett az összes külföldi diák, aki a közelben volt: a délutáni kezdő, középhaladó és haladó csoportok, és nekiindultunk turistát játszani két tanárnővel kiegészítve, akik minden bokornál és emlékműnél megálltak, előrángattak néhány diákot, esetleg az egész csoportot és jól lefényképezték őket. 


A mentalitás hamar átragadt mindenkire: összevissza kattogtak a gépek és pózoltak az emberek, a laosziak pedig életükben először láttak havat (legalábbis néhányan közülük), úgyhogy ők külön lelkesek voltak. 


Aztán ahelyett, hogy a beharangozott Szühbaatar-tér felé vettük volna az irányt, letértünk a történeti múzeum mellett és bevittek minket egy étterembe. Mindenki kapott egy-egy hamburgert és egy-egy bögre teát, illetve három emberenként valami rizses-húsgombócos dolog is jutott, kár volt reggelizni (meg a szótárakat bepakolni). Kaja után kimentünk a térre és a nagy komcsi vezér előtt is készült csoportkép, a következő óra meg elmaradt, úgyhogy a népek hazaszállingóztak. 

6 megjegyzés:

  1. A képen látható szobor felirata véletlenül nem Güjük kán pecsétje?

    VálaszTörlés
  2. De :)
    (Az alsó részen viszont Dzsingisz kán csillagkapujának beállítási útmutatója van...)

    VálaszTörlés
  3. Csak nehogy jöjjenek a goa'uldok :) (Гоа’улд)

    VálaszTörlés
  4. Гоа’улд :D Hajjaj... mondjuk amilyen cirill betűs átírásokat lehet látni néha, ezt már nem is kéne viccesnek találnom :)

    VálaszTörlés
  5. Mesélj, milyen átírásokkal találkozol :) Esetleg még bejegyzés is lehetne belőle :)

    VálaszTörlés
  6. Jó ötlet, majd gyűjtögetek :)

    VálaszTörlés